Bazinet Laurent
Membre chercheur régulier
Professeur titulaire
Université Laval
Directeur du Laboratoire International Associé en Bioproduction d'Antimicrobeins Naturels (LIAAN)
Thèmes de recherche
Thème 1 - Qualité des aliments
Thème 2 - Systèmes de transformation alimentaire durables
Mots clés
physico-chimie
électrotechnologies
membranes
Coordonnées
- Université Laval
Professeur titulaire
Faculté des sciences de l'agriculture et de l'alimentation
Département des sciences des aliments
Pavillon Paul-Comtois - Local 1403
2425 rue de l'Agriculture
Québec (Québec) G1V 0A6
Canada
Expertises
The research team of Laurent Bazinet works in the Laboratory of Food Processing and Electromembrane Processes on the study of electrodialytic phenomena and their impact on bio-food compounds, with the aim of designing, optimizing, and developing new techniques and innovative electrochemical technologies. Dr. Bazinet’s expertise includes the application of electromembrane processes to complex food systems, the physico-chemistry applied to food processing, membrane/molecule interactions, membrane fouling phenomena, and process engineering.
Formation
Doctorat - Sciences et Technologie des Aliments - Université Laval
Maîtrise - Sciences et Technologie des Aliments - Université Laval
Diplôme d’Ingénieur en Agriculture - École Supérieure d’Agriculture - France