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Bazinet Laurent

Membre chercheur régulier

Professeur titulaire
Université Laval
Directeur du Laboratoire International Associé en Bioproduction d'Antimicrobeins Naturels (LIAAN)

Thèmes de recherche

Thème 1 - Qualité des aliments

Thème 2 - Systèmes de transformation alimentaire durables

Mots clés

physico-chimie

électrotechnologies

membranes

Coordonnées


  • Université Laval

Professeur titulaire
Faculté des sciences de l'agriculture et de l'alimentation
Département des sciences des aliments

Pavillon Paul-Comtois - Local 1403
2425 rue de l'Agriculture
Québec (Québec) G1V 0A6
Canada

418-656-2131 - poste407445

Liens et réseaux sociaux

Expertises


The research team of Laurent Bazinet works in the Laboratory of Food Processing and Electromembrane Processes on the study of electrodialytic phenomena and their impact on bio-food compounds, with the aim of designing, optimizing, and developing new techniques and innovative electrochemical technologies. Dr. Bazinet’s expertise includes the application of electromembrane processes to complex food systems, the physico-chemistry applied to food processing, membrane/molecule interactions, membrane fouling phenomena, and process engineering.

Formation


Doctorat - Sciences et Technologie des Aliments - Université Laval

Maîtrise - Sciences et Technologie des Aliments - Université Laval

Diplôme d’Ingénieur en Agriculture - École Supérieure d’Agriculture - France